Woensdag 11 september 2019
Mooie tradities moet je in stand houden…
Tijdens mijn werkzame periode bij de ‘grootste bierbrouwer die er is’ vertelde meesterbrouwer van Hertog Jan, Gerard van den Broek mij dat je een Hertog Jan Bockbier en Hertog Jan Grand Prestige best een jaar kan bewaren in de kelder. Gewoon het fust omgekeerd wegzetten en het volgende jaar zijn deze speciaalbieren nog beter op smaak. Leuke wetenswaardigheid voor iemand die bewust bij deze brouwerij was gaan werken om daarna zelf een ‘horecazaak’ te gaan starten 😉.
Tijdens de bouw van het Meestershuis in 2012 (de serre stond er nog niet eens) stonden er dus al 5 fusten lekker te rijpen in onze kelder en dat hebben we tot nu toe ieder jaar gedaan.
Vervolgens sluiten we in de maand voor de Nationale Bokbierdag in Zutphen deze ‘oude Bock’ aan en is het genieten geblazen voor de liefhebbers.
Hoe weet je dat zo zeker Bovenmeester?
Nou, dat weet ik omdat deze ‘oude Bock’ zojuist het eerste proefglaasje heeft mogen nuttigen 😉